Välj rätt profilprodukt

ink penSkillnaden mellan att lyckas och att misslyckas sända ut sitt budskap kan hänga på produkten. Ja faktiskt kan det vara så simpelt.

Alla uppfattar ett företag som anpassar sina profilprodukter efter ett tema, vad som passar bäst i branschen, som lite fyndigt och fantasifullt.

En bläckpenna kan alla företag dela ut men det blir inte så speciellt.

Exempel på hur man kan tänka är således att ett café kan beställa kaffemuggar med ett passande tryck. Antingen företagets logo, caféets namn eller kanske en bild på själva caféet. Man kan givetvis också variera. Tänk också på vilka färger muggarna ska ha. Här går det att få till exakt den stil man önskar.

En cykelaffär kan dela ut sadelskydd med logon på eller extra lampor. Alla har nog någon gång råkat ut för att cykellyset slocknat och man inte hade något extra med sig. Då är det perfekt att ha en reklamlampa i väskan. När detta tillfälle uppstår blir man givetvis också otroligt tacksam över hur förutseende och snälla de var på cykelfirman som gav dig en sådan användbar profilprodukt.

Ytterligare ett exempel kan vara att en blomsteraffär delar ut fröpåsar med sin logo på, givetvis med odlingsråd på baksidan, eller små krukor med logon, med skott man kan ta hem och ställa på balkongen.

Använd fantasin och fundera dels ut vad ni som företag vill förmedla för bild ut till kunderna och samtidigt välja en produkt som är praktisk för mottagaren. Prylar som bara mest är för syns skull och inte direkt har någon praktisk nytta blir ofta bara liggande eller kastas bort och då ger de inte den där reklameffekten som företaget hoppas på. Det enda riktiga är att välja produkter som är användbara. Kammar, skosnören, pennor, kollegieblock, godisaskar, kaffe; valen är oändliga. Tänk ett extra varv på vad som blir en rolig, nyttig och tydlig profilprodukt för företaget.